Рэалізацыя рэпрадукцыйных праў грамадзян пры ўжыванні дапаможных рэпрадукцыйных тэхналогій - Пунько, Т. М. (Видавництво Львівської політехніки, 2016)
Ў артыкуле разглядаюцца пытанні прававога рэгулявання ўжывання дапаможных рэпрадукцыйных тэхналогій у Рэспубліцы Беларусь. Праводзіцца аналіз падыходаў да вызначэння месца эмбрыёна ў структуры праваадносін у праве Рэспублікі Беларусь і замежных дзяржаў. The article deals with the legal regulation of assisted reproductive technologies in Belarus. The analysis of approaches to determining the place of the embryo in the structure of relations in the law of Belarus and foreign countries. Розглянуто питання правового регулювання застосування допоміжних репродуктивних технологій в Республіці Білорусь. Проаналізовано підходи до визначення місця ембріона в структурі правовідносин у праві Республіки Білорусь та зарубіжних держав.
The implementation of reproductive rights of citizens in the application of assisted reproductive technologies
Реалізація репродуктивного права громадян у разі застосування допоміжних репродуктивних технологій
Keywords: праваздольнасць; эмбрыён; рэпрадукцыйныя правы; дапаможныя рэпрадукцыйныя тэхналогіі; прававое рэгуляванне; legal capacity; embryo; reproductive rights; assisted reproductive technologies; legal regulation; правоздатність; ембріон; репродукційні права; допоміжні репродукційні технології; правове регулювання