Організування системи мотивації у складальному виробництві приладобудівного підприємства - Медведєв, В. С. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Розроблено методичні підходи до організування системи мотивації на складальному виробництві приладобудівного підприємства. Проаналізовано фактори конкурентоспроможності вітчизняних приладобудівних підприємств, виділено основні конкурентні переваги, що забезпечують мотиви іноземних та вітчизняних інвесторів виходити на український ринок. Враховуючи існуючий досвід співпраці із іноземною компанією з організування складального виробництва, оцінено мотиваційні фактори, які впливають на поведінку робітників, наведено приклади основних елементів побудови ефективної системи мотивації. In this article the author develops methods to organize motivation system for assembly process of the appliance-product enterprises. The article provides analysis of competitiveness factors of applianceproduct enterprises, which provide motives for foreign and Ukrainian investors to enter the Ukrainian market. Taking into attention the existing experience of cooperation with foreign company in organizing of assembly production, the author analyses and evaluates the motivational factors that influence the workers behavior, gives examples of basic elements for building an effective system of motivation.
Keywords: приладобудування; складальне виробництво; конкурентоспроможність; мотивація; продуктивність праці; операції; appliance-product enterprises; assembly production; competitiveness; motivation; productivity; operations