Мотиваційні поля в термінології нафтогазової промисловості - Дорошенко, Світлана (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2002)
У статті проаналізовано лексико-тематичні групи термінів, розглянуто поняття “мотиваційне поле”, “лексема-мотиватор”, “мотиваційні відношення” на матеріалі української термінології нафтогазової промисловості.

In the article the following aspects were described and analised: the lexicalthematic groups of terms, the terms definition “motivated field”, “lexeme-motivator”, “motivated relations” on the material of Ukrainian terminology of oil and gas industry.