Аналіз асортименту препаратів із вмістом сировини pinus sp. та продуктів її переробки - Стадницька, Н. Є.; Киричук, А. О.; Федоришин, О. М.; Шиян, Г. М.; Новіков, В. П.; Stadnytska, N. Ye.; Kyrychuk, A. O.; Fedorushyn, O. M.; Shyjan, G. M.; Novikov, V. P. (Видавництво Львівської політехніки, 2020)
Проведено аналіз асортименту препаратів із вмістом сировини та біологічно активних сполук Pinus sp. зареєстрованих на території України та встановлено: найбільше лікарських засобів представлено у вигляді мазей; переважаючу частку асортименту (79%) досліджених препаратів складають багатокомпонентні препарати; частка асортименту препаратів, виготовлених на фармацевтичних підприємствах України складає 38%; найбільшу кількість препаратів виготовляють вітчизняні фірми-виробники містаЖитомир ПрАТ "Ліктрави" та ТОВ ““ДКП” Фармацевтична компанія; серед країн імпортерів домінує Німеччина, друге та третє місця відповідно займають Індія та Естонія.

The analysis of the range of drugs containing raw materials and biologically active compounds Pinus sp. registered in Ukraine and found: most drugs are presented in the form of ointments; the predominant share of the range (79 %) of the studied drugs are multicomponent drugs; the share of the range of drugs manufactured at pharmaceutical enterprises of Ukraine is 38 %; the largest number of drugs is manufactured by domestic manufacturers in the city of Zhytomyr PJSC “Liktravy” and LLC “DKP” Pharmaceutical Company; among importing countries, Germany dominates, followed by India and Estonia, respectively.
Analysis of the range of preparations with raw materials pinus sp. and products of its processing
Keywords: сосна звичайна Pinus sylvestris L.; сосна гірська Pinus mugo Turra (P. montana Mill.); ялиця біла або ялиця звичайна Abies alba; маркетингове дослідження фармацевтичного ринку; Scots pine; mountain pine; Pinus sylvestris L.; marketing research of the pharmaceutical market