Система криптографічного захисту bluetooth зв’язку між пристроєм інтернету речей та мобільним обчислювальним пристроєм - Бачинський, Р. В.; Купецький, А. В.; Bachynskyy, Ruslan; Kupetskyy, Andriy (Видавництво Львівської політехніки, 2018)
Розглянуто захист каналу зв’язку між пристроями інтернету речей та пристроїв на базі ОС iOS. Проаналізовано способи шифрування каналу та розподіл спільних ключів у незахищеному середовищі. Описано та розроблено систему для захисту такого каналу.

Bluetooth communication channel protection for IOT devices and IOS based devices considered in the article. Channel encryption and shared key distribution in unsaved environment analyzed. The proposed protection system is developed and described.
Crypto-protection systemof ble-based communication channel for iot devices and mobile computational device
Keywords: шифрування; iOS; Bluetooth; автентифікація; cypher; iOS; Bluetooth; authentification; 004.056.5