An algorithm checking the uniqueness of quadrics’ intersection point for vector quantities smart sensors - Marusenkova, Т.; Yurchak, І. (Видавництво Львівської політехніки, 2016)
The paper considers vector quantities sensors possessing output characteristics described by quadrics’ equations. The vector coordinates can be found as the quadrics’ intersection points. Measurement results are trustworthy if there is one intersection point. We propose an algorithm detecting whether a set of three quadrics’ equations has the only solution. Its implementation is intended for vector quantity smart sensors’ firmware. Розглянуто проблематику використання сенсорів векторних величин, польові характеристики яких є функціями, що описують квадрики. Координати вектора вимірюваної величини визначаються як точки перетину квадрик. Таких точок може бути декілька, що ставить під сумнів придатність результатів вимірювання. Запропоновано алгоритм визначення єдиності розв’язку системи трьох рівнянь квадрик. Реалізацію алгоритму можна використати у мікропрограмному забезпеченні інтелектуальних сенсорів векторних величин.
Алгоритм визначення єдиності точки перетину квадрик для інтелектуальних сенсорів векторних величин
Keywords: algorithm; smart sensors; microcontroller; root separation; quadrics’ intersection points; vector quantity; number of solutions; алгоритм; інтелектуальні сенсори; мікроконтролер; локалізація; точки перетину квадрик; векторна величина; кількість розв'язків; 004.4, 519.688