Виконання рішень іноземних судів в рамках ЄС - Мальський, М. М. (Видавництво Львівської політехніки, 2016)
Стаття присвячена аналізу способів визнання і виконання рішень іноземних судів, винесених у країнах-членах ЄС, згідно із нормативним регулюванням ЄС. Зокрема, досліджуються інструменти виконання рішень іноземних судів у цивільних і комерційних справах. Виявлено окремі способи виконання судових рішень у справах, де відсутній чи наявний спір, а також у справах за малими позовами. Статья посвящена анализу способов признания и исполнения решений иностранных судов, вынесенных в странах ЕС, согласно нормативному регулированию ЕС. В частности, исследуются инструменты исполнения решений иностранных судов в гражданских и коммерческих делах. Выявлены отдельные способы исполнения судебных решений по делам, где отсутствует или имеется спор, а также по делам за малыми исками. The article is devoted to the analysis of the means of recognition and enforcement of foreign judgments, made in the EU, under the normative regulation of EU. In particular, the instruments of enforcement of judgments in civil and commercial cases are investigated. There are distinguished separate means of enforcement of judgments in the cases with or without dispute, as well as in small claims cases.
Исполнение решений иностранных судов в рамках ЕС
Enforcement of foreign judgements within EU
Keywords: визнання і виконання рішень іноземних судів; ЄС; Європейський виконавчий наказ; Європейський наказ на оплату; Європейська процедура щодо малих позовів; Регламент Брюссель І (змінений); признание и исполнение решений иностранных судов; ЕС; Европейский исполнительный приказ; Европейский приказ об оплате; Европейская процедура относительно малых исков; Регламент Брюссель I (измененный); recognition and enforcement of foreign judgments; EU; European Enforcement Order; European Order for Payment; European Small Claims Procedure; Regulation Brussels I (recast)