Державне регулювання корпоративного управління в банківських установах - Головіна, Я. С. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2009)
Висвітлено проблеми державного регулювання як зовнішнього механізму корпоративного управління в банках України. Визначено пріоритетні напрямки вдосконалення державного управління у вирішенні кризових наслідків та в пріслякризовій перспективі з метою підвищення ефективності корпоративного управління. Освещены проблемы государственного регулирования как внешнего механизма корпоративного управления в банках Украины. Определены приоритетные направления совершенствования государственного регулирования в решении кризисных последствий и в послекризисной перспективе с целью повышения эффективности корпоративного управления. The theses light up problems of the state regulation as an external mechanism of the corporate governance in Ukrainian banks. The author develops directions for enhancing the state regulation for overcoming the crisis and improving the corporate governance in post crisis prospect.