Convergence of heterogeneous wireless networks for future communications: architecture, QOS and resource management - Бешлей, Г.; Шкоропад, Ю.; Бешлей, М.; Климаш, М.; Beshley, H.; Shkoropad, Y.; Beshley, M.; Klymash, M. (Видавництво Львівської політехніки, 2022)
Описано науково-теоретичні підходи до реалізації гетерогенної мережі мобільного зв’язку на основі технологій SDN/NFV та SDR. Пропонується архітектура майбутньої гетерогенної мережі з урахуванням еволюції нових стандартів і ключових технологій. Створено алгоритм динамічного розподілу та резервування пропускної здатності між кількома логічними каналами в певний момент часу для забезпечення QoS для інформаційних потоків у майбутніх мережах. Створено імітаційну модель обслуговування мережевого трафіку з параметрами, що відповідають реальним мережам. Проведено дослідження навантаження фемтостільникового SDR, як основного конвергентного пристрою на рівні неоднорідного доступу до мережі користувачами технологій мобільного зв’язку різного покоління.

Scientific and theoretical approaches to the implementation of a heterogeneous mobile communication network based on SDN/NFV and SDR technologies are described. The architecture of the future heterogeneous network is proposed, taking into account the evolution of emerging standards and key technologies. An algorithm for dynamic bandwidth allocation and reservation between several logical channels at a certain moment of time to provide QoS for information flows in future networks is created. A simulation model of network traffic service with parameters corresponding to real networks has been made. The study of femtocell SDR load, as the main convergent device at the level of heterogeneous network access by users of different generation mobile communication technologies has been conducted.
Конвергенція гетерогенних безпровідних мереж для комунікацій майбутнього: архітектура, QOS та управління ресурсами
Keywords: :SDN; SDR; NFV; QoS; гетерогенні безпровідні мережі; SDN; SDR; NFV; QoS; Heterogeneous Wireless Networks; 621.391