Самоподібна модель завантаженості хмаркових сховищ даних - Струбицький, Р. П. (Видавництво Львівської політехніки, 2015)
Наведено результати практичного дослідження завантаженості реального хмаркового сховища даних. На основі дослідження встоновлено динамічні характеристики вхідного і вихідного трафіку, а також розподіл апаратних потужностей сервера, що дало змогу побудувати динамічну модель завантаженості та практично довести доцільність використання для цього фрактальних моделей. Практично виявлено параметри часової самоподібності. Реалізована самоподібна модель завантаженості дозволяє з високою точністю прогнозувати завантаженість у часовому розрізі. This article presents the results of the practical study of real load cloud storage. The dynamic characteristics of incoming and outgoing traffic and distribution capacity server hardware are established. It has enabled a dynamic model load construction and the opportunity to practically demonstrate the feasibility of using fractal models. Temporal selfsimilarity parameters have been revealed. Implemented self-similar model of load allows accurately predict the workload in the time context.
Keywords: хмаркові сховища даних; самоподібність; моделювання; cloud data storage; self-similarity; modelling; fractal models; workload