Дизайн інтер'єру грузинського ресторану "Shen Gvare" на вул. Праведників світу, 21 у м. Вінниця - Рудик, Анна Павлівна; Rudyk, Anna Pavlivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
В межах даної дипломної роботи було розроблено дизайн ресторану відповідно до всіх чинних нормативних вимог. У сучасний функціональний інтер'єр інтегровані елементи грузинського мистецтва, застосовані актуальні дизайнерські рішення. Ресторани грузинської кухні, які з кожним днем набувають все більшої популярності, не лише зацікавлюють гостей автентичними стравами, а й ознайомлюють українців з унікальною культурою та цінностями Грузії. В першому розділі даної роботи опрацьовано основні характеристики ресторанів вищого класу, проведено дослідження історії зародження грузинських ресторанів та поступового поширення їх по всьому світу. Також визначені основні функціональні та ергономічні вимоги до проєктування простору закладу ресторанного господарства. Другий розділ містить інформацію про вихідні дані об'єкту проектування із зазначенням його переваг і недоліків. Здійснено аналіз вітчизняного та зарубіжного досвіду проєктування ресторанів грузинської кухні, на основі якого сформовано основні стилістичні рішення. У третьому розділі представлене планувальне вирішення приміщення ресторану, що забезпечує комфорт для гостей і ефективну роботу персоналу. Запропоновано об’ємно-просторове та художнє вирішення інтер'єру з урахуванням специфіки існуючого приміщення та загальної концепції. Обрано кольористичне рішення, підібрано меблі, відповідно до чинних вимог, а також запропоновано декоративні елементи та авторські предмети інтер'єру, спрямовані формування унікального візуального образу ресторану “Shen Gvare”. Четвертий розділ містить кошторис, що охоплює розрахунок будівельних робіт, закупівлю необхідних меблів та устаткування. Розраховано вартість індивідуальних авторських елементів інтер'єру та декору. 3 У загальних висновках підсумовано основні положення, викладені у чотирьох розділах даної дипломної роботи.

Within the framework of this thesis, the design of the restaurant was developed in accordance with all applicable regulatory requirements. Elements of Georgian art are integrated into the modern functional interior, and up-to-date design solutions are applied. Georgian cuisine restaurants, which are gaining popularity every day, not only attract guests with authentic dishes, but also introduce Ukrainians to the unique culture and values of Georgia. In the first section of this paper, the main characteristics of high-end restaurants are elaborated, the history of the origin of Georgian restaurants and their gradual spread around the world is studied. It also identifies the main functional and ergonomic requirements for designing the space of a restaurant establishment. The second section contains information on the initial data of the design object, indicating its advantages and disadvantages. An analysis of domestic and foreign experience in the design of Georgian cuisine restaurants is carried out, on the basis of which the main stylistic solutions are formed. The third section presents the planning solution for the restaurant premises, which ensures comfort for guests and efficient work of the staff. The three- dimensional, spatial and artistic solution of the interior is proposed, taking into account the specifics of the existing premises and the overall concept. The colour scheme was chosen, furniture was selected in accordance with the current requirements, and decorative elements and original interior items were proposed to create a unique visual image of the Shen Gvare restaurant. The fourth section contains an estimate, which includes the calculation of construction works and the purchase of the necessary furniture and equipment. The cost of individual author's interior elements and decor was calculated. The general conclusions summarise the main points made in the four chapters of this thesis.
Interior design of the Georgian restaurant "Shen Gvare" at 21 Pravednykiv Svitu St. in Vinnytsia
Keywords: 6.022.03.03; ДИЗАЙН ІНТЕР'ЄРУ; РЕСТОРАН ГРУЗИНСЬКОЇ КУХНІ; ЕТНІЧНИЙ СТИЛЬ; АВТОРСЬКИЙ ДИЗАЙН; СТИЛІСТИЧНІ РІШЕННЯ; INTERIOR DESIGN; GEORGIAN CUISINE RESTAURANT; ETHNIC STYLE; AUTHOR'S DESIGN; STYLISTIC SOLUTIONS