Соціокомунікаційні канали передавання інформації в електронних бібліотеках - Кунанець, Наталія; Ржеуський, Антоній (Національна бібліотека України ім. В. І. Вернадського, 2014)
Наведено дискурс формування соціокомунікаційних процесів у бібліотеках як вагомий складник трансляції соціальних знань. Запропоновано концепцію дослідження електронного репозитарію як соціокомунікаційного каналу передавання повідомлень з метою удосконалення системи документних комунікацій. The discourse of forming of communication processes in social communicative environment is described. The concept of social communicative channel of digital library for messaging in order to improve the system of document communication is considered. В статье рассматривается формирование социокоммуникационных процессов в библиотеках как важных составляющих трансляции социальных знаний. Предложена концепция исследования электронного репозитария как социокоммуникационного канала передачи сообщений с целью совершенствования документных коммуникаций.
Socio-communication channels of transmission of information in digital libraries
Социокоммуникационные каналы передачи информации в электронных библиотеках
Keywords: соціальна комунікація; комунікант; реципієнт; теорія інформації; електронна бібліотека; репозитарій; communication; communicators; recipient; information theory; library; repository; социальная коммуникация; коммуникант; реципиент; теория информации; электронная библиотека; репозитарий