Stability of carbon monoxide oxidation process on gold nanoparticles - Костробій, П. П.; Рижа, І. А.; Kostrobij, P. P.; Ryzha, I. A. (Видавництво Львівської політехніки, 2021)
Досліджено умови стійкості математичних моделей окиснення монооксиду вуглецю на поверхні наночастинок золота. Послідовно розглянуто випадки реакційних механізмів одноетапного та поетапного перетворення реагентів. За допомогою аналізу стійкості методом Ляпунова показано, що моделі, які враховують можливість структурних змін поверхні каталізатора, дозволяють змоделювати виникнення автоколивань у системі, які є результатом нестійкості Хопфа.

The stability conditions for mathematical models of carbon monoxide oxidation on the surface of gold nanoparticles are investigated. The cases of reaction mechanisms of one step and step-by-step transformation of reagents are consecutively considered. Using the stability analysis by Lyapunov method, it is shown that models which take into account the possibility of structural changes of the catalyst surface can predict the occurrence of oscillatory mode in the system as a result of Hopf instability.
Стійкість процесу окиснення монооксиду вуглецю на наночастинках золота
Keywords: реакція каталітичоного окиснення; моделювання оксинення СО; наночастинки золота; reaction of catalytic oxidation; modeling of CO oxidation; gold nanoparticles