Аналіз сучасного стану розвитку комп’ютерних тренажерних комплексів професійної підготовки операторів складних технологічних об’єктів - Михайлів, Назар; Сав’юк, Лариса; Mykhailiv, Nazar; Savyuk, Larissa (Видавництво Львівської політехніки, 2016)
Проаналізовано моделі комп’ютерних тренажерних комплексів складних технологічних об’єктів та виділено основні ознаки, за якими здійснено класифікацію цих моделей КТК. Наведено схему класифікації КТК. Проведено огляд кожної класифікаційної ознаки та подано приклади використання моделей КТК. Обґрунтовано перехід на платформу технологій адаптивно-інтелектуальних систем.

Conducted analysis of existing models of computer training complexes complex technological objects and allocated the main features of by which was conducted the classification of these models of CTC. Shown the scheme of classification CTC. Conducted review of every signs of the classification, showed examples of models of CTC. Substantiated transition to new adaptive technology.
Analysis of current state of the computer training complex for professional training operators complex technological objects
Keywords: комп’ютерний тренажерний комплекс; класифікація; адаптивні технології; інформаційні моделі; інтелектуальні системи; computer training complex; classification; adaptive technology; information models; information systems; 004.942