Когнітивна лінгвістика та її роль в інтеграції філософії, науки і релігії - Яненко, Лариса (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Підкреслена можливість використання досягнень когнітивної лінгвістики для інтеграції людських знань. Пропонуються підходи до визначення мови інтегральної науки та створення інтегрального тезаурусу базових понять нової ноосферної свідомості людей. Досягнення когнітивної лінгвістики мають працювати для інтеграції філософії, науки та релігії. The article has underlined the possibility of using the achievements of cognitive linguistics for the integration of human knowledge. Approaches to determination of the language of integral science and the creation of new integrated Thesaurus of the basic concepts of new Noosphere consciousness of people are offered. Achievements of cognitive linguistics should work for the integration of philosophy, science and religion.
Cognitive lingiustic and its role in the integration of philosophy, science and religion
Keywords: когнітивна лінгвістика; ноосфера; Сепіра-Уорфа гіпотеза; інтеграція; уніфікована мова програмування; cognitive linguistic; noosphere; Sapir-Whorf hypothesis; integration; Unified Modeling Language