Електрооптичне частотно-амплітудне перетворення сигналів - Микитюк, З. М.; Фечан, А. В.; Семенова, Ю. В.; Іваницький, В. Г. (Видавництво Державного університету “Львівська політехніка”, 2000)
Розглянуто принцип побудови елементів оптоелектроніки, зокрема запропоновано метод керування пристроями такого типу. Увага приділена розробленню приладів оптоелектроніки з використанням рідких кристалів як активного середовища і дослідженню ефектів, на основі яких працює прилад. Запропоновано та розраховано RC-модель модулятора для амплітудної модуляції світла частотно-модульованим електричним сигналом. Дослідження проводили на немато-холестеричних сумішах з додатною діелектричною анізотропією. Здійснено порівняння характеристик приладу на основі твіст-ефекту і холестерико-нематичному переході. Зняті експериментальні залежності оптичного пропускання РК-комірки (активного елемента модулятора). The principle of optoelectronic elements creation is considered. The method such devices controlling is suggested. The main point of this article is optoelectronic devices modelling by using liquid crystals as a active medium and effects, which use in such devices are investigated. Modulator RC-model for amplitude light modulation by modulated electric signal is propoused. Investigation was carried out on nematiccholesteric mixtures with positive dielectric anithotrophy. Performance of devices the base on twist and cholesteric-nematic transition effects was compared. Experimental response of LC-cell’s optic transition (active modulator element) was measured.