Розроблення системи аналізу логів для автоматизованого тестування - Сімонов, Дмитро Володимирович; Simonov, Dmytro Volodymyrovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
У процесі реалізації проєкту використано архітектурний шаблон MVC та екосистему Microsoft .NET, зокрема ASP.NET Core, Entity Framework Core і Microsoft SQL Server. Запропонований застосунок дозволяє завантажувати лог файли, парсити дані про тестові сценарії, аналізувати результати (успішні/невдалі тести), візуалізувати статистику та інтегрувати з ідентифікаторами TestRail без доступу до конфіденційних частин проєкту. Основними результатами роботи є розроблений веб-застосунок, який демонструє високу продуктивність, захищене зберігання даних, інтуїтивний інтерфейс і придатність до масштабування. Новизна полягає в створенні доступного й легкого у впровадженні інструменту, що закриває потреби невеликих команд у безпечному аналізі логів. Рекомендовано до впровадження в малих ІТ-командах, стартапах та освітніх проєктах, які використовують автотестування, з можливістю подальшого розширення функціоналу. Основні джерела: Microsoft Docs. (n.d.-a). ASP.NET MVC Documentation. Retrieved June 9, 2025, from https://learn.microsoft.com/aspnet/mvc Microsoft Docs. (n.d.-b). Entity Framework Core Documentation. Retrieved June 9, 2025, from https://learn.microsoft.com/ef/core Microsoft Docs. (n.d.-c). Security in ASP.NET Core. Retrieved June 9, 2025, from https://learn.microsoft.com/en-us/aspnet/core/security

The project was implemented using the MVC architectural pattern and the Microsoft .NET ecosystem, specifically ASP.NET Core, Entity Framework Core, and Microsoft SQL Server. The proposed application allows users to upload log files, parse test scenario data, analyze test results (passed/failed), visualize statistics, and integrate with TestRail case IDs without accessing confidential project parts. The main outcomes of the project include a developed and tested web application that demonstrates high performance, secure data storage, an intuitive interface, and scalability potential. The novelty lies in creating an accessible and easy to-deploy tool that meets the needs of small teams for secure log analysis. It is recommended for implementation in small IT teams, startups, and educational projects that utilize automated testing, with potential for future functional expansion. Main references: Microsoft Docs. (n.d.-a). ASP.NET MVC Documentation. Retrieved June 9, 2025, from https://learn.microsoft.com/aspnet/mvc Microsoft Docs. (n.d.-b). Entity Framework Core Documentation. Retrieved June 9, 2025, from https://learn.microsoft.com/ef/core Microsoft Docs. (n.d.-c). Security in ASP.NET Core. Retrieved June 9, 2025, from https://learn.microsoft.com/en-us/aspnet/core/security
Development of a log analysis system for automated testing
Keywords: 6.122.00.00; АВТОМАТИЗОВАНЕ ТЕСТУВАННЯ; АНАЛІЗ ЛОГІВ; ASP.NET CORE; ENTITY FRAMEWORK; WEB-СЕРВІС; ТЕСТ-КЕЙС; TESTRAIL; MVC; C#; SQL SERVER; ЛОГ-ФАЙЛ; ПАРСИНГ; ІНТЕРФЕЙС; БАЗА ДАНИХ; AUTOMATED TESTING; LOG ANALYSIS; ASP.NET CORE; ENTITY FRAMEWORK; WEB SERVICE; TEST CASE; TESTRAIL; MVC; C#; SQL SERVER; LOG FILE; PARSING; INTERFACE; DATABASE