Причини та особливості правопорушень серед неповнолітніх в Україні - Швейба, Христина (Національний університет "Львівська політехніка", 2009)
В статті зроблена спроба розглянути складне питання причин правопорушень в сучасній Україні, їхній політичний, економічний і загально-кримінальний генезис. Запропоновані деякі способи профілактики та боротьбі з правопорушеннями.
Keywords: правопорушення; генезис правопорушень; злочинність