Розроблення конструкції вертикального шнекового живильника сипких матеріалів - Ткач, Роман Іванович; Tkach, Roman Ivanovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
У сучасному світі прогрес у промисловості стрімко росте що тягне за собою модернізацію обладнання та норм праці. Найбільш популярною проблемою на виробництві завжди стоїть переміщення сировини між етапами виготовлення продукції. До прикладу це може бути транспортування продукту у місця схову або до магістралі пакування. В залежності від фракції продукту для таких потреб існують декілька видів транспортерних машин такі як: стрічкові, гвинтові, ланцюгові, пластинчасті та інші. У деяких випадках необхідно виконувати переміщення сировини на певну висоту в обмеженому габаритами приміщенні. Для таких випадків ідеально підходить вертикальний шнековий транспортер, який не займає багато місця та досить простий у ремонті та експлуатації. Такий вид конвеєра є досить затребуваний у промисловості, тому тема даного дипломного проекту є досить пріоритетна та відповідає сучасним вимогам на виробництві. Дана робота складається з пояснювальної записки та графічної частини. У зміст пояснювальної записки входять вступ, технологічна та конструкторська частина та додатки у які входять економічна частина, охорона праці а також специфікації до графічної частини. В технологічній частині проаналізовано види транспортуючих пристроїв різних видів та конструкції. Розглянуто конструктивні складові компоновки шнекового живильника, проведено порівняння характеристик різновидів транспортерів. В конструкторській частині здійснено розрахунок шнекового живильника з продуктивністю транспортування продукції - 1 т/год. Об’ємом завантаження продукту у бункер – 72.5 кг. Габаритними розмірами – 5200?3750?700мм. Проведено розрахунок конструкції рами на міцність, підібрано ключові розміри елементів живильника. 5 Розраховано економічний ефект від виготовлення вертикального шнекового живильника у виробництво а також прописано дії з охорони праці при роботі з шнековим живильником. В графічній частині проекту приведені: Будова вертикального шнекового живильники, а також його деталювання і специфікації до складальних креслень.

In the modern world, progress in industry is growing rapidly, which entails the modernisation of equipment and labour standards. The most popular problem in production is always the movement of raw materials between the stages of product manufacturing. For example, this may include transporting the product to storage or to the packaging line. Depending on the product fraction, there are several types of conveyor machines for such needs, such as: belt, screw, chain, plate and others. In some cases, it is necessary to move raw materials to a certain height in a room with limited dimensions. For such cases, a vertical screw conveyor is ideal, as it does not take up much space and is quite easy to repair and operate. This type of conveyor is in high demand in industry, so the topic of this diploma project is a high priority and meets modern requirements in production. This work consists of an explanatory note and a graphic part. The explanatory note includes an introduction, technological and design parts, and appendices that include the economic part, labour protection, and specifications for the graphic part. The technological part analyses the types of conveying devices of various types and designs. The structural components of the screw feeder layout are considered, and the characteristics of different types of conveyors are compared. 6 In the design part, a screw feeder with a product transport capacity of 1 t/h was calculated. The volume of product loading into the hopper is 72.5 kg. The overall dimensions are 5200?3750?700mm. The strength of the frame structure was calculated, and the key dimensions of the feeder elements were selected. The economic effect of manufacturing a vertical screw feeder for production was calculated, and labour protection measures for working with the screw feeder were prescribed. The graphical part of the project is presented: The structure of the vertical screw feeder, as well as its details and specifications for the assembly drawings. Key words: feeder, bulk materials, transport.
Design of a vertical screw feeder for bulk materials
Keywords: 6.133.00.00; живильник; сипкі матеріали; транспортування