Полімерні плоско-опуклі мікролінзи - Бобицький, Я. В.; Лаба, Г. П. (Видавництво Державного університету "Львівська політехніка", 2000)
Розглянуто чинники, які впливають на форму полімерних плоско-опуклих мікролінз, виготовлених за допомогою полімеризації краплини рідкої фоточутливої композиції, яка лежить на твердій горизонтальній підкладці. Встановлено відхилення від сферичності кривизни контуру двовимірних проекцій мікролінз. Представлено схему обробки растрових файлів із зображеннями мікролінз в пакеті Mathcad. Factors having influence on shape of polymer plane-convex microlenses created by polymerization of drops of liquid photosensitive composition, laying on solid horizontal substrate are considered. Deviations from spherical curvature of profile of two-dimensional of projection microlenses are stipulated. Scheme of raster files proceeding with microlenses image using Mathcad is shown.