Еволюція систем управління конкурентоспроможністю підприємства - Горбаль, Н. І.; Романишин, С. Б. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2009)
У статті проаналізовано становлення систем управління КСП підприємств, зокрема на основі чотирьох парадигм Р. Пейса і Є. Стефана, та описано його особливості в країнах з розвинутою ринковою економікою та в соціалістичних країнах. Досліджено особливості існуючих на сьогодні підходів до управління КСП в США, Японії, Західній Європі та Україні. In the article the evolution of the systems of firms' competitiveness management is analyzed especially based on four paradigms developed by R.Pace and E.Stephan. Specific of the firms' competitiveness management in developed and socialist countries are described. Characteristics of the contemporary methods of competitiveness management in USA, Japan, Western Europe and Ukraine are shown.