Концепція природного права голландських мислителів (Ю. Ліпсій, Г. Гроцій) - Хвойницька, Христина (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Проаналізовано концепцію природного права голландських учених Ю. Ліпсія та Г. Гроція. Розглянуто специфіку формування та розвитку природно-правових ідей XVI–XVII століть та виявлено, що природне право у творчості голландських мислителів ототожнене з розумною людською природою і зумовлене прагненням людини до спілкування. The article analyzes the concept of natural law by Netherlands scientists J. Lipsius and H. Grotius. Is examined the specific character of formation and development naturally of the lawful ideas XVI–XVII of centuries. Natural law in the works of Netherlands thinkers identified with reasonable human nature and caused by human desire to communicate.
The concept of natural law by netherlands thinkers (Justus Lipsius, Hugo Grotius)
Keywords: природне право; розумна природа; здоровий глузд; спілкування; natural law; reasonable nature; common sense; communication