Школа-пансіон на 360 учнів на вулиці Гориня у Львові - Сірант, Семен Ігорович; Sirant, Semen Ihorovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Дипломний проєкт на тему: «Школа-пансіон на 360 учнів на вулиці Гориня у Львові». Проєктом передбачено нове будівництво повноцінного навчального комплексу з елементами пансіону. Запланована школа-пансіон відноситься до закладів загальної середньої освіти з можливістю цілодобового перебування учнів. У складі комплексу передбачено навчальні корпуси, спальні приміщення, їдальню, спортивний блок, актову залу, адміністративні та господарські приміщення. Основні функції закладу: освітня, виховна, побутова, соціально-психологічна та рекреаційна. Такий формат дозволяє забезпечити комфортне середовище для навчання, проживання та всебічного розвитку учнів, зокрема для дітей з віддалених населених пунктів. Ідея створення школи-пансіону у Львові виникла у зв’язку з потребою розширення доступу до якісної освіти для дітей з різних регіонів, а також з метою створення сучасного освітнього простору, який відповідатиме європейським стандартам. Мета – створення сучасної школи-пансіону, яка забезпечить належні умови для навчання, проживання та розвитку учнів, сприятиме інтеграції дітей з різних соціальних середовищ та підвищить рівень освітньої інфраструктури Львова.

The diploma project is titled: "Boarding School for 360 Students on Horynia Street in Lviv." The project envisions the new construction of a full-fledged educational complex with boarding facilities. The planned boarding school is classified as a general secondary education institution with the capacity to accommodate students on a 24-hour basis. The complex will include academic buildings, dormitories, a cafeteria, a sports block, an assembly hall, administrative offices, and service areas. The main functions of the institution are educational, developmental, residential, social-psychological, and recreational. This format provides a comfortable environment for learning, living, and comprehensive student development, particularly for children from remote areas. The idea of establishing a boarding school in Lviv emerged from the need to expand access to quality education for children from various regions, as well as to create a modern educational space that meets European standards. Objective – to create a modern boarding school that provides appropriate conditions for learning, living, and student development, promotes the integration of children from different social backgrounds, and enhances the educational infrastructure of Lviv.
Boarding School for 360 Students on Horynya Street in Lviv
Keywords: 6.191.00.00