Система керування ділянкою сокоочистки з використанням методів тензорного аналізу - Сідлецький, В. М.; Ладанюк, А. П. (Видавництво Львівської політехніки, 2018)
Для сучасних систем керування промисловими підприємствами характерним є інтеграційний підхід, тобто об’єднання підсистем керування локальних технологічних ділянок в єдину виробничу інформаційну управляючу систему. Для вирішення задач керування в таких системах автоматизації, як правило необхідні математичні моделі і тому ефективність системи керування буде залежати від адекватності моделі, саме тому пропонується використовувати в системах автоматизації методи тензорного аналізу для розробки тензорних моделей та їх використанні при формуванні управляючого діяння. В роботі наводиться приклад використання даного підходу для ділянки цукрового заводу.
Keywords: сокоочистка; дефекосатурація; тензор; модель; система керування; 681.5.013; 664.12