Використання нейромережі для побудови системи керування електроприводом верстата-гойдалки - Маляр, А. В.; Андреїшин, А. С. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Розглянуто питання використання нейромережі для побудови системи керування електроприводом верстата-гойдалки. Показано, що за допомогою сформованої нейромережі можна розпізнавати динамограму свердловини у разі неповного або зашумленого наборів вхідних даних від давачів. The issue of using neural networks for building up a control system for the electric drive of the rod oil-pumping unit is considered. It is shown that the formed neural network makes it possible to identify the oil well dynamometer card for incomplete or noisy set of input data from the sensors.
Keywords: штангова глибино помпова установка; нейронна мережа; система керування електроприводом; extraction oil; neural networks; electric control system