Удосконалення мотиваційної системи управління персоналом ТзОВ «Хайтед Україна» - Христина, Денис Зіновійович; Khrystyna, Denys Zinoviiovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2025)
Сучасний етап розвитку економіки України характеризується зростанням конкуренції між підприємствами, що вимагає ефективного використання трудового потенціалу. Одним із ключових інструментів підвищення результативності праці є ефективна система мотивації персоналу, спрямована на формування зацікавленості працівників у досягненні цілей організації. В умовах ринкових трансформацій особливого значення набуває вдосконалення мотиваційних механізмів, які поєднують матеріальні та нематеріальні стимули, сприяють розвитку корпоративної культури, підвищенню продуктивності та рівня задоволеності персоналу. Теоретичні та практичні аспекти управління мотивацією персоналу досліджували такі науковці, як А. Колот [1], який визначив сучасні підходи до формування мотиваційної політики на підприємствах; О. Грішнова [2], що розкрила роль мотивації у розвитку людського капіталу; Л. Балабанова [3], яка розглянула механізми матеріального і нематеріального стимулювання; та Н. Чухрай [4], яка досліджувала стратегічні аспекти управління персоналом у конкурентному середовищі. Об’єктом магістерської кваліфікаційної роботи є діяльність ТзОВ «Хайтед Україна» у сфері управління персоналом. Предметом дослідження є мотиваційна система управління персоналом підприємства. Метою написання магістерської кваліфікаційної роботи є розроблення рекомендацій щодо вдосконалення системи мотивації персоналу ТзОВ «Хайтед Україна» для підвищення ефективності праці та зміцнення конкурентних позицій підприємства. Досягнення поставленої мети передбачає вирішення таких завдань: ? проаналізувати теоретико-методичні засади мотивації персоналу; ? дослідити сучасні підходи до побудови мотиваційних систем; ? провести аналіз діючої системи мотивації у ТзОВ «Хайтед Україна»; ? оцінити її вплив на ефективність праці працівників; ? розробити пропозиції щодо вдосконалення мотиваційної системи, які враховують сучасні HR-тенденції та особливості діяльності підприємства. У першому розділі магістерської роботи розглянуто сутність мотивації, її функції та роль у системі управління персоналом, а також класифікацію видів стимулювання. У другому розділі проаналізовано діяльність ТзОВ «Хайтед Україна», оцінено стан кадрового потенціалу, досліджено існуючу мотиваційну систему та визначено її переваги й недоліки. У третьому розділі розроблено рекомендації щодо вдосконалення мотиваційної системи підприємства, зокрема запропоновано впровадження комбінованої системи стимулювання, програм професійного розвитку, нематеріальних форм визнання та удосконалення системи оцінювання результатів праці.

The current stage of Ukraine’s economic development is characterized by growing competition among enterprises, which requires efficient utilization of human potential. One of the key tools for increasing labor productivity is an effective employee motivation system aimed at fostering employees’ interest in achieving the organization’s goals. Under conditions of market transformation, special attention should be given to improving motivational mechanisms that combine material and non-material incentives, promote the development of corporate culture, and enhance both productivity and employee satisfaction. Theoretical and practical aspects of personnel motivation management have been explored by such scholars as A. Kolot [1], who defined modern approaches to the formation of motivation policy in enterprises; O. Hrishnova [2], who examined the role of motivation in the development of human capital; L. Balabanova [3], who analyzed mechanisms of material and non-material stimulation; and N. Chukhrai [4], who studied strategic aspects of personnel management in a competitive environment. The object of the master’s thesis is the personnel management activities of LLC “Haited Ukraine.” The subject of the study is the motivational system of personnel management at the enterprise. The purpose of the master’s thesis is to develop recommendations for improving the employee motivation system of LLC “Haited Ukraine” in order to increase work efficiency and strengthen the company’s competitive position. To achieve this goal, the following tasks were set: ? to analyze theoretical and methodological principles of employee motivation; ? to study modern approaches to building motivation systems; ? to examine the existing motivation system at LLC “Haited Ukraine”; ? to assess its impact on employee performance; ? to develop proposals for improving the motivation system based on current HR trends and the company’s specific features. In the first chapter, the theoretical aspects of motivation, its functions and role in the personnel management system, as well as the classification of incentive types, are considered. In the second chapter, the activities of LLC “Haited Ukraine” are analyzed, including the assessment of human resources, examination of the existing motivation system, and identification of its strengths and weaknesses. In the third chapter, recommendations for improving the company’s motivation system are developed, including the implementation of a combined incentive model, professional development programs, non-material recognition tools, and enhancement of performance evaluation mechanisms.
Improvement of the Employee Motivation System at Hited Ukraine LLC
Keywords: 8.073.00.03; мотивація; управління персоналом; система стимулювання; ефективність праці; людський капітал; корпоративна культура; HR-менеджмент; нематеріальне заохочення; motivation; personnel management; incentive system; labor efficiency; human capital; corporate culture; HR management; non-material incentives