Забезпечення працездатності механічної системи з трьома ступенями вільності за результатами її імітаційного моделювання - Гурський, В. М.; Кузьо, І. В.; Gursky, V.; Kuzio, I. (Видавництво Львівської політехніки, 2017)
Визначено кінематичні характеристики механічної системи зі тьрома ступенями вільності на основі імітаційного моделювання динаміки руху. Враховано під час моделювання дійсні масово-інерційні характеристики атракціону та тертя в шарнірах. Встановлено динамічні особливості функціонування атракціону за умови реалізації постійної номінальної швидкості обертання привідного кільця та крутного моменту. Задовільна робота атракціону можлива за умови підтримки відповідної швидкості обертання привідного кільця та за використання обгінної муфти. Визначено рушійні характеристики приводу та технічні параметри обгінної муфти для забезпечення відповідних кінематичних характеристик.

Kinematics characteristics of the mechanical system with 3-DOF by the simulation of the forced dynamics are determined. The basis of attraction is a gyroscope structure. A valid mass-inertia characteristics of the ride and rolling friction in the joints taken into account during the simulation. Set the dynamic characteristics of amusement subject to the implementation of a constant nominal speed of rotation of the drive ring and torque. Satisfactory performance ride possible while maintaining the appropriate speed of rotation of the drive ring and the use of overrunning clutches. A forced characteristic of the driver and technical parameters of the overrunning clutch to provide the appropriate kinematic characteristics was determined.
Ensure of efficiency of the 3-DOF mechanical system by simulation
Keywords: атракціон; гіроскоп; обгінна муфта; динамічний момент; три ступені вільності; attraction; gyroscope; overrunning coupling (clutch); the dynamic torque; 3-DOF; 621.09