Сканувальний телевізійний оптичний ультрафіолетовий мікроскоп для дослідження біологічних мікрооб’єктів - Баланюк, Ю. В.; Педан, А. Д.; Шклярський, В. I. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2009)
Проаналізовано вимоги до сканувального телевізійного оптичного мікроскопа, придатного до використання для дослідження біологічних мікрооб’єктів в ультрафіолетовому діапазоні освітлення. Визначено вимоги до сканувальної електронно-променевої трубки, оптичного каналу та перетворювача світло-сигнал. Показана можливість роботи такого мікроскопа в реальному масштабі часу. In article requirements to a scanning television optical microscope which can be used for research of biological microobjects in a ultra-violet range of a luminescence are analyzed. Requirements to a scanning electron beam tube, the optical channel and the converter a light – signal are determined. The opportunity of work of such microscope in real time is shown.
Keywords: телевізійний оптичний мікроскоп; ультрафіолетовий діапазон; television optical microscope; ultra-violet range