Моделювання процесів розгону електроприводу кульового млина - Карплюк, Л. Ф.; Мороз, В. І.; Головач, І. Р.; Нищий, А. Ю. (Видавництво Львівської політехніки, 2018)
Засобами комп'ютерного моделювання проаналізовано роботу системи керування електроприводом кульового млина в процесі пуску. У розробленій комп'ютерній моделі враховано змінний нелінійний характер механічного навантаження та змінний момент інерції. Наведено результати проведених досліджень, які можна використати для розроблення нових систем електроприводів.

The work of the control system of ball mill electric drive during the start-up process is analyzed using computer simulation. The developed computer model uses the variable nonlinear model of the mechanical load and the variable moment of inertia. The results of the conducted researches can be used at development of new systems of electric drives.
An modelling of the electric drive acceleration of ball mills
Keywords: кульовий млин; нелінійний момент навантаження; частотно- керований електропривід; ball mill; variable nonlinear model of the mechanical load; frequency-controlled asynchronous electric drives; 62-83; 621.313.3