Візуалізація результатів теплового проектування мікроелктронних пристроїв самоорганізаційними картами - Левус, Є. В.; Білас, О. Є. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Нейронні мережі довели свою цінність як генератори гіпотез у циклі проектування різноманітних об’єктів. У статті пропонується підхід використання самоорганізаційних карт Кохонена у задачах теплового проектування мікроелектронних пристроїв для визначення напрямку пошуку теплофізичних і конструктивних параметрів, на основі яких формуються типові рішення для забезпечення заданого температурного режиму функціонування мікроелектронних пристроїв. Neural networks have proved their value as hypothesis generators in the cycle of different objects designing. In this article the approach of using self-organizing Kohonen map in the problems of thermal designing of microelectronic devices for determination of the search direction of thermo-physical and design parameters, and for elaboration on their bases of standard solutions for providing normal temperature condition of microelectronic device functioning, has been suggested.