Система опрацювання технічних текстів українською мовою з метою їх адаптації для людей з вадами зору - Лозицький, О. А.; Кунанець, Н. Е. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
Розглянуто методи і засоби розроблення системи опрацювання технічних текстів українською мовою для забезпечення потреб інформаційної доступності незрячих людей. This paper reviews methods and means of development of the applied programmed system of Ukrainian technical texts processing to meet the needs of information accessibility for the blind people.
Keywords: вада зору; особливі потреби; програмна система; обробка україно- мовного технічного тексту; математична формула; синтаксичне дерево; озвучення; автоматизоване робоче місце; DAISY; MathML; visual impairments; blind; special needs; applied programmed system; Ukrainian technical text processing; mathematical formula; visual impairment; syntax tree; sounding; automation equipped working place; DAISY; MathML