Системно-сиґнальна концепція – підстава статистичного визначення стану ритміки серцево-судинної системи як стохастичного коливного об’єкта - Драґан, Я.; Дунець, В. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Підкреслено важливу роль серцево-судинної системи як транспортної мережі забезпечення життєдіяльності організму та варіабельності її коливних характеристик як показника потенційної її адаптивності до змін життєвого середовища. Наведено аргументи за вибір змін ритміки кардіосигналу як індикатора при статистичному оціненні цієї адаптивності. The essential role of cardiovascular system as transport network for security of organism vitual activity and variability of its oscillatory characteristics as estimator of potential adaptivity to environment changes is underlined. The arguments for choise the alteration of cardiosignal rhythmics as indicator under statistical estimation of this adaptivity are given.
Keywords: статистичний аналіз; ритміка кардіосигналу; періодично корельований випадковий процес; індикатор стану серцево-судинної системи; statistical analysis; cardiosignals rhythmics; orrelated rastate of cardiondom process; state of cardiovascular system indicator