Предзимірська, Л. М.Шевчук, Л. І.Кондратович, О. З.2013-11-152013-11-152013Предзимірська Л. М. Дезінфікуючий вплив ультразвуку на процес очищення стоків пивоварного виробництва / Л. М. Предзимірська, Л. І. Шевчук, О. З. Кондратович // Вісник Національного університету «Львівська політехніка». – 2013. – № 761 : Хімія, технологія речовин та їх застосування. – С. 227–232. – Бібліографія: 6 назв.https://ena.lpnu.ua/handle/ntb/21852Досліджено вплив ультразвукової кавітації в атмосфері азоту, гелію та повітря на знезараження мікроорганізмів у процесах очищення стоків бродильних виробництв. З одержаних результатів дослідження встановлено, що вищу ефективність проявляє барботування азоту в ультразвуковому полі на стоки пивоварної промисловості. The influence of ultrasonic cavitation in the atmosphere of nitrogen, helium and air on microbial decontamination in sewage purification processes of fermentation industries has been investigated. Based on the obtained results, it was found that ultrasonic agitation of nitrogen for the drains of the brewing industry manifests higher efficiency.uaультразвук (УЗ)знезараженняпивоварна промисловістьприрода газумікроорганізмикавітаціяultrasound (US)disinfectionbrewing industrynature of gasmicroorganismscavitationДезінфікуючий вплив ультразвуку на процес очищення стоків пивоварного виробництваArticle