Застосування системи комп'ютерної алгебри для моделювання динаміки гідромеханічних силових передач транспортних засобів - Андрєєв, Ю. М.; Дружинін, Є. І. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Наведено універсальний аналітичний спосіб моделювання динамічних процесів у силових передачах транспортних машин з гідрооб'ємним приводом, заснований на використанні векторно-матричної форми запису загального варіаційного рівняння механіки та спеціальної системи комп'ютерної алгебри. Наведено результати розв’язання задачі аналізу зазначеного класу систем. An analytical method of universal simulation of dynamic processes in the power transmissions of transport vehicles with hydrostatic drive, based on the use of vector-matrix forms of the general variational equations of mechanics and special computer algebra system. Some results of solving the problem of analysis of this class of systems.