Особливості стратегічного управління підприємством у сучасних умовах - Сухорсъка, У. Р. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2002)
Проаналізовано традиційну модель стратегічного управління підприємством і виявлено її невідповідність багатьом ринковим умовам на сьогодні. Запропоновано новий підхід до стратегічного планування. На засадах проведеного дослідження констатується не достатньо широке використання стратегічного управління, запропоновано рекомендації щодо покращання ситуації. The traditional model of strategic management is analyzed and found not to be relevant to many market situations nowadays. New approach to strategic planning is proposed. Rare usage of strategic management in Ukraine is stated on the basis of conducted research and recommendations as to improving the situation are proposed.