Концептуальна модель функціонування страхової компанії - Шевчук, О. О. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2004)
Проаналізовано операції, які формують основні фінансові потоки страхової компанії, здійснено їх математичний опис, формалізовано зв’язки між параметрами концептуальної моделі страховика та визначено її керуючі змінні й обмеження. In the article operations, which generate the main financial flows of insurance company are analyzed, their mathematical description is given, links between the parameters of insurer’s conceptual model are formalized and its control variables and restriction are defined.