Аналіз сучасних безпілотних літальних апаратів оснащених системою лазерного сканування - Глотов, В.; Петришин, І.; Glotov, V.; Petryshyn, I. (Видавництво Львівської політехніки, 2023)
Виконати критичний аналіз сучасних наукових досягнень із застосуванням безпілотних літальних апаратів (БПЛА) гелікоптерного типу та сканувальних систем (LIDAR), навести переваги та недоліки запропонованих технологій і розробити класифікацію розглянутих технологій. Методика. Застосування аналізу та класифікації як загальнонаукових методів пізнання. Результати. Проаналізовано літературні джерела, що стосуються сканувальних систем, встановлених на безпілотні літальні апарати, визначено їх практичне застосування, нормативно-правові документи, які регулюють їх застосування та технології для вдосконалення. Практична цінність. Результати аналізування літературних джерел надалі заплановано використовувати для вдосконалення методики опрацювання системи сканування, встановленої на октокоптер DJI S1000.

To conduct a critical analysis of modern scientific achievements using helicopter-type unmanned aerial vehicles (UAVs) and scanning systems (LIDAR), to state the advantages and disadvantages of the proposed technologies and to develop a classification of the considered technologies. Method. Application of analysis and classification as general scientific methods of cognition. The results. As a result of the analyzed literary sources related to scanning systems installed on unmanned aerial vehicles, their practical application, normative and legal documents regulating their use and technologies for technology improvement were determined. Practical value. The presented analysis of literary sources will be used in the future to improve the method of processing the scanning system installed on the DJI S1000 octocopter.
Analysis of modern unmanned aerial vehicles equipped with a laser scanning system
Keywords: аналіз літератури; безпілотний літальний апарат; лазерний сканер; класифікація; literature analysis; unmanned aerial vehicle; laser scanner; classification; 528.721