Історія формування сучасної української фахової лексики косметики та косметології - Гимер, Надія (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
У статті проаналізовано періоди, які пройшла досліджувана фахова лексика косметики та косметології. Про появу фахової мови косметики та косметології можемо говорити лише з XVI ст., тому що в історичних словниках певні лексеми зафіксовані вже зі змінами в лексичному значенні, що свідчить про процес їхньої термінологізації. The article analyses the period, which the professional vocabulary of cosmetic and cosmetology has passed. The emergence of the professional language of cosmetic and cosmetology can be spoken of only from the XVI century, as in historical dictionaries some lexemes have been started with the changes in the lexical meaning, indicating their terminologization process.
Keywords: українська мова; фахова лексика косметики та косметології; термінологічна номінація; семантичний процес; історичний словник; Ukrainian language; professional vocabulary of cosmetics and cosmetology; terminological designation; semantic process; historical dictionary