Корегування проблеми неідеальності освітлення за 3D-реконструкції методом фотометричного стерео - Русин, Б. П.; Таянов, В. А.; Луцик, О. А. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2009)
Розглянуто вплив реального джерела освітлення на одержання зображень для реконструкції методом фотометричного стерео. Запропоновано метод корегування зображень для 3D-реконструкції методом фотометричного стерео, що ґрунтується на врахуванні неідеальності джерела освітлення. Обґрунтовано доцільність використання цього підходу покращання зображень за реконструкції методом фотометричного стерео. The influence of the real light source to the photometric stereo reconstruction is considered. It is proposed the method of image correction for photometric stereo 3D-reconstruction, which is based on estimation of light source imperfection. The expediency of using reviewed approach for image correction is proved.
Keywords: фотометричне стерео; корегування зображень; photometric stereo; image correction