100-ліття витоків економетричної науки - Яремко, І. Й. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Розглянуто становлення та розвиток економетричної науки. Наведено порівняльну характеристику базисної моделі економетрії та її сучасних концептуальних засад. Окреслено передумови розвитку економетричного моделювання економічних процесів. Becoming and development of ekonometrichnoy science is considered In the article. Comparative description of base model of ekonometrii is resulted and it modern conceptual principles. Outlined pre-conditions of development of ekonometrichnogo design of economic processes.
To 100-littyа sources of science econometrichnoy
Keywords: економетрія; моделювання; економіко-математичні методи; методологія; економетричні рівняння; економетрична квадрига і октагон; ekonometriya; design; ekonomiko mathematical methods; methodology; ekonometrichni equalization; ekonometrichna kvadriga and oktagon