Бориславське нафтогазове родовище - ретроспектива та перспективи - Кудряшов, О. І.; Мичак, А. Г.; Філипович, В. Є. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Історія розвідки та експлуатації Бориславського нафтогазового родовища свідчить про практичну «невичерпність» запасів завдяки сучасним процесам вертикальної міграції флюїдів з глибинних горизонтів земної кори. Запропоновано провести комплекс досліджень на основі дешифрування космічних знімків та високоточної об’ємної сейсміки з метою підвищення ефективності процесу видобування та пошуку нових невеликих в плані але значних за запасами покладів нафти і газу у Бориславському нафтопромисловому районі. тория разведки и эксплуатации Бориславского нефтегазового месторождения свидетельствует о практической «неисчерпаемости» запасов благодаря современным процессам вертикальной миграции флюидов из глубоких горизонтов земной коры. Предлагается провести комплекс исследований на основании дешифрирования космических снимков и высокоточной объемной сейсмики с целью повышения эффективности процесса добычи и поиска новых небольших по площади но значительных по запасам залежей нефти и газа в Бориславском нефтепромысловом районе. The history of investigation and operation Boryslaws of an oil-and-gas field testifies to practical"inexhaustibility" of stocks owing to modern processes of vertical migration fluids from deep geological horizons an earth's crust. It is offered to lead a complex of researches on the basis of interpretation remote sensing data and precision volumetric seismicity with objective of increase of efficiency of process of extraction and search new small on the area but significant on stocks of deposits of oil and gas in Boryslaws oil-field area.
Бориславськое нефтегазовое месторождение — ретроспектива и перспективы
Boryslaws the oil-and-gas field — the retrospective show and prospects
Keywords: нафта; газ; озокерит; К. Толвінський; В. Тейссейре; розлом; Карпатська геологічна станція; нефть; газ; озокерит; К. Толвинский; В. Тейссейре; разлом; Карпатская геологическая станция; oil; gas; ozokerite; K. Tolvinsky; W. Teisseyre; fault; Karpatien Geological Station