Керування основною діяльністю банку із власним капіталом, достатнім для задоволення максимального попиту на кредити - Дрозд, Андрій (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
В роботі було описано комерційний банк, що займається депозитною та кредитною діяльністю, кредити повертаються без запізнення та в повному обсязі, у банку достатній власний капітал, щоб задовольнити макси- мальний попит на кредити. На основі цих гіпотез була побудована потокова двоконтурна модель банку без запізнення та обмеження капіталу. Була поставлена задача керування кредитною та депозитною ставкою з метою максимізації капіталу банку на кінець періоду керування. Було отримано оптимальні кредитну та депозитну ставки, що максимізують прибуток та капітал на кінець періоду керування та, власне, значення максимального прибутку та капіталу банку на кінець періоду, а також проаналізовані результати.
Keywords: потокова модель банку; кредити; депозити; оптимальне керування; максимізація прибутку; максимізація капіталу