Methodical and practical aspects of credit support for fixed assets renewal of industrial enterprises - Войцеховська, Ю. В.; Voytsekhovska, Yu. (Видавництво Львівської політехніки, 2023)
У статті досліджено методичні та практичні аспекти кредитного забезпечення оновлення основних виробничих фондів підприємства. Кількісно оцінити тенденції процесу оновлення основних засобів вдалося на основі числових розрахунків параметрів цього процесу. За допомогою економіко-математичного моделювання простежено вплив залучення кредитних коштів для інвестування в оновлення основних фондів на темпи розвитку виробничого потенціалу. Запропоновано підхід до оцінювання розміру процентних ставок, розроблено практичні рекомендації щодо вдосконалення управління інвестиційними процесами на підприємстві.
Методичні та практичні аспекти кредитної підтримки оновлення основних засобів промислових підприємств
Keywords: кредитні кошти; оновлення основних засобів; інвестиції; виробничий потенціал; кредитна ставка; термін кредитування; темп зростання; credit funds; renewal of fixed assets; investment; production potential; credit rate; credit term; growth rate; D24; 338.32