Зміна традиційного характеру історично сформованих дільниць міста Львова (на прикладі району вулиць Черешневої й Офіцерської) - Бойко, О. Г. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Розглянуто питання неконтрольованої надбудови будинків та зміни їх дахів. Проблему розглянуто на прикладі району історично сформованої забудови міста Львова з 1920-х років. Район був комплексно забудований за проектами професійних архітекторів. The article deals with the problem of uncontrolled top floor additions and roof alterations to buildings in the historical district of the city of Lviv, Ukraine. Specifically reviewed is one of the historical ensembles built as a residential block, designed by professional architects in the Art Deco style in the 1920s.
Keywords: дільниця міста; неконтрольована надбудова; житлова дільниця; стильові вирішення дахів; завершення будівель; bloc of the city; uncontroled add-ins; residential plot; stylistic solution of roofs; building endings