Проблеми проектування безбалочних монолітних залізобетонних плит перекриттів з напружуваною арматурою на бетон - Мурашко, Л. А.; Бруква, О. М. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2010)
Проаналізовано загальні принципи проектування монолітних залізобетонних плит з напружуванням арматури на бетон. Подано рекомендації щодо вибору товщини плити залежно від відстані між опорами. Запропоноване впровадження прогресивних рішень монолітних плит з напружуваною арматурою замість традиційних рішень.General principles of design of precast cast-in-place reinforced concrete slabs are analyzed in the article. Recommendations concerning selection of slab thickness depending on distance between supports are given. Implementation of progressive solutions for precast castin- place slabs instead of traditional solutions is propagandized.
Keywords: безбалочна плита; монолітний залізобетон; попереднє напруження; mushroom slab construction; cast-in-situ reinforced concrete; posttentioning.