Історичне минуле Прикарпаття та гірських районів Львівщини в поховальних пам’ятках і знаках - Берест, Роман (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Через призму аналізу різночасових поховальних пам’яток та знаків висвітлюється багатогранна історія українського Прикарпаття та гірських районів Карпат.Відзначено важливе місце різноетнічних захоронень на землях Східної Галичини, як цінної спадщини вітчизняної і світової культури, яка може привабити українського та іноземного туриста, сприяти дальшому розвитку туристичної інфраструктури. Сквозь призму анализа разновременных погребенных памятников и знаков освящается многогранная история украинского Прикарпатья и горных районов Карпат. Отмечено важное место разноэтнических захоронений на землях Восточной Галичины, как ценного наследствия отечественной и мировой культуры, которое может привлечь украинскогои иностранного туриста, сопутствовать дальнейшему развитию туристической инфраструктуры. Through the prism of convergence of different funerary monuments and memorials analysis multifaceted history of the Ukrainian Prykarpattia region and Carpathian Mountains districts is illuminated. The important place of various ethnical burials in the lands of Eastern Halychyna as valuable acquisitions of national and world culture, which may attract Ukrainian and foreign tourists, promote the further development of tourism infrastructure, is noted.
Историческое прошлое Прикарпатья та горных районов Карпат в погребенных памятках и знаках
Historical past of Prykarpattia region in burial monuments and memorials
Keywords: поховання; хрести; могили; пам’ятні знаки; культура; туризм; погребения; кресты; могилы; памятные знаки; культура; туризм; burial; crosses; tombs; memorials; culture; tourism