Проект лінії виробництва адипінової кислоти продуктивністю 2 т/год - Катеринич, Віталій Олександрович; Katerynych, Vitalii Oleksandrovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
У роботі досліджено методи виробництва адипінової кислоти, детально описано властивості речовин, які беруть участь у процесі. Розроблено технологічну схему, виконано розрахунки та проєктування барабанної сушарки, а також, як допоміжне обладнання, розраховано батарейний циклон для вловлювання пилу з відхідних газів після печі. У роботі також представлено рекомендації з охорони праці та виконано економічний аналіз. Робота поєднує аналіз і проєктування процесу виробництва адипінової кислоти, включаючи як теоретичну частину, так і практичні розрахунки, розробку обладнання та заходів безпеки.

The thesis examines methods of adipic acid production, providing a detailed description of the properties of substances involved in the process. A technological process flow diagram was developed, along with the design and calculations for a drum dryer. Additionally, as auxiliary equipment, a battery cyclone was designed to capture dust from exhaust gases after the furnace. The thesis also includes occupational safety recommendations and an economic analysis. This work combines the analysis and design of the adipic acid production process, incorporating not only theoretical knowledge but also practical calculations, equipment design, and safety measure development.
The project of the adipic acid production line with a productivity of 2 t/hour
Keywords: 6.161.00.00