Від філософії Дельоза до нових ґендерних проектів - Гапон, Н. П. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2004)
Розглянуто аплікацію дельозівських філософськихпонять, образів-концептів, принципів на теоретико-методологічну площину сучасного Гендерного проекту „номадичної суб’єктивності” Розі Брайдотті Зауважено „уразливість” модерністських дослідницьких установок та специфіку постструктуралістського теоретизування про гендер наприкінці XX cт. Окреслено перспективи гендерного проекту Брайдотті з урахуванням соціокультурних обставин. The paper analyses the application of Deleuza’s philosophic visions, concepts and principes in theoretical and methodological plane of the modern gender project of Rozi Braidotti’s “nomadic subjectivity”. It considers the specificity of poststructural theoretical research of gender, the aspects of new research thinking. It indicates the “sensitivity” of feminist research attitudes and defines the perspectives of gender project n