Вимірювання імпульсного переміщення поверхні торця стрижня Гопкінсона - Сулим, Г. Т.; Сіверс, С. Р.; Байцар, Р. І. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2007)
Методом одноразового поздовжнього удару кульки зі стрижнем Гопкінсона виміряно імпульсне переміщення поверхні торця стрижня. Подано результати обчислень та вимірювань параметрів ударного навантаження та характеристик імпульсу переміщення поверхні торця стрижня. The measuring impulse superficial butt displacement of the rod Hopkinson is made with method on-once longitudinal impact of ball and rod. The results of calculation and іnvestigation of the parameters impact loading and haracteristic of impulse superficial butt displacement are presented.
Keywords: результати обчислень; торець стрижня; results of calculation; butt displacement