Правосуддя як основна функція судової влади - Гуменний, Олег; Humennyi, Oleh; Гуменный, Олег (Видавництво Львівської політехніки, 2018)
У статті розглянуто важливу проблему – правовий механізм реалізації основної функції судової влади правосуддя. З’ясовано роль інших функцій судової влади в забезпеченні здійснення правосуддя. Аргументовано конституційну правову природу правосуддя, що підтверджує її виключність серед функцій судової влади.

An important problem – legal mechanism of realization of basic function of department judicial of justice is considered In the article. A role of other functions of department judicial is in providing of realization of justice. Argued, constitutional legal nature of justice which confirms its exceptional nature among the functions of department judicial.

В статье рассмотрено важную проблему – правовой механизм реализации оснвной функции судебной власти – правосудия. Определена роль других функций судебной власти в обеспечении правосудия. Аргументировано конституционную правовую природу правосудия, что подтверждает ее исключительность среди функцій судебной власти.
Justice as the basic function of the judicial uthority
Правосудие как основная функция судебной власти
Keywords: функції судової влади; арбітр; держава; суспільство; functions of department judicial; arbiter; state; society; функции судебной власти; арбитр; государство; общество; 342.56